Descriere cookie | Accepta |
---|---|
Google Analytics | |
Facebook Tracking Pixel | |
Newsman Platforma de comunicare prin newsletter | |
GDPR - General Data Protection Regulation |
Niciun produs
CV0173
Nou
Omega 3 Concentrate contine capsule gelatinoase cu ulei de peste, bogat in acizi grasi omega 3, care furnizeaza organismului acizii grasi indispensabili pentru mentinerea sanatatii. Cercetarile efectuate pe animale de catre medicul american David P. Rose au aratat ca acizii Omega 3 ...
Produsul Omega 3 de la CaliVita contine ulei de peste natural extras din somon si hering, care prin insasi tehnologia de obtinere se prezinta la un standard de calitate foarte inalt si se recomanda.
Un flacon Omega 3 - Concentrate contine 100 de capsule gelatinoase
Mod de administrare Omega 3 - Concentrate Se administreaza cate 1-3 capsule pe zi deOmega 3 - Concentrate sau in functie de recomandari si se coreleaza cu afectiunile din tabelul urmator.
Afectiuni si simptome unde este indicat | Mod administrare Omega 3 Dimineata-Pranz-Seara |
Absorbirea si arderea grasimilor Accident vascular (prevenire) Acc. vascular (trat. de la a 21-a zi de la instalare) Activitate fizica (stimulator) Adult (18-50 ani) - profilactic Afectiuni artic. degenerative Afectiuni cariace Anti inflam. (anti reumatismal) Aparat cardiovascular Aparat resp. (afec. pulmonare) Artroza Asm, asm bronsic Arteroscleroza Avort (prevenire) Boala Alzheimer Boala Crohn Bronsita Cancer de colon Cancer la plamani Cancer de vezica Cancer mamar Celulita Circultie sanguna (imbunatatire) Ciroza Colesterol (scadere) Colica biliara Contuzie Coxartroza Deficit Ca, Mg (asim., fixare) Depresie Dermatite, dermatoze Discopatii Diuretic cardiaci Edeme Enfizem pulmonar Ferilitate Fibrom uterin Fumat Gastrita Glaucom Guta Hemoptizie Hemoroizi Hernie de disc Hipertensiune arteriala Insuficienta cardiaca Lumbago, sciatica Lupus-Eritematos Menstruatii neregulate Nervozitate Osteoporoza Parkinson Poliartrita reumatodoida Persoane in varsta - profilactic Prostatita Psoriazis Rahitism Reumatism Sarcina Scleroza (amiotrofica, in placi) Silicoza Spasmofilie Spondiloza Spondiloza anchilopoetica Steatoza hepatica (grasimi in ficat) ficat gras Sterilitate (tratament) Stres Tabagism Tromboflebita Tuberculoza (TBC) Varice Vase sange (fragilitate) | 1-0-1 1-0-1 1-1-1 1-0-1 1-0-0 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-1-1 1-1-1 1-1-1 1-1-1 1-1-1 1-0-1 1-1-1 1-0-1 1-1-1 1-1-1 1-0-1 1-0-1 1-1-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-1-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-1-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 1-0-1 |
Pentru ameliorarea problemelor psiho-emotionale impreuna cu alte produse CaliVita specifice acestui segment al afectiunilor aceste produse fiind : Noni, Zen Thonic, Stress Management B Complex, Rhodiolin.
Studii efectuate pe eschimosi au aratat ca, in conditiile in care regimul lor alimentar este format in cea mai mare parte din produse de peste si diverse fructe de mare, frecventa bolilor cardiovasculare este mai scazuta decat la alte populatii. Totodata, s-a observat ca in alimentatia acestora, carbohidratii (glucidele) au o pondere mult mai mica decat proteinele si grasimile. In societatea moderna se consuma multe proteine si lipide iar principala cauza a mortalitatii o reprezinta bolile cardiovasculare.
Deoarece, indiferent de zona geografica, componenta de "lipide" a unei alimentatii normale este aproximativ aceeasi, s-a ajuns la concluzia ca sursa efectului protector este uleiul de peste. Este demn de remarcat faptul ca, in timp ce alimentatia eschimosilor contine peste 13% acizi grasi denumiti Omega 3 (acizi grasi nesaturati cu lanturi lungi de atomi de carbon), cea a danezilor contine doar 0,84%. La eschimosii care consuma carne de peste si foca(bogate in Omega 3), aparitia infarctului de miocard este aproximativ de 400 de ori mai mica decat in societatile civilizate. Prin consumul acestor alimente, acizii grasi Omega 3 se acumuleaza in organism in cantitati de cel putin 10 ori mai mari decat in urma alimentatiei obisnuite.
Uleiul de peste are in compozitie acizi grasi nesaturati cu lanturi lungi de atom de carbon, cei mai importanti fiind acidul eicoso-penta-enoic si acidul docoso-hexa-enoic care sunt implicati in sinteza prostaglandinelor, reglatoare a numeroase procese biochimice. Prostaglandinele sunt implicate in raspunsul imun, functionarea corespunzatoare a aparatului cardiovascular, reduc nivelul colesterolului si al trigliceridelor, impiedica agregarea trombocitara scazand astfel riscul de arteroscleroza, hipertensiune arteriala si infarct de miocard. Deoarece reduc viscuozitatea sangelui, contribuie la imbunatatirea conditiilor de circulatie sanguina, crescand aportul de oxigen al tesuturilor.
Este cunoscut faptul ca, la diabetici, riscul aparitiei bolilor cardiovasculare este de cinci ori mai mare. La eschimosi se constata un nivel scazut al lipidelor in sange si o toleranta normala la glucoza. In conditiile unui consum crescut de glucide (obisnuit in tarile occidentale), nivelul lipidelor din sange creste iar toleranta la glucoza scade, favorizand astfel aparitia diabetului.
Cercetarile efectuate pe animale de catre medicul american David P. Rose au aratat ca acizii Omega 3 pot preveni cancerul la san (care manifesta o frecventa extrem de scazuta la eschimosi), precum si cancerul de colon (intestin gros).
In 1994, revista medicala "New England Journal of Medicine" publica un studiu ce arata ca fumatorii care consuma peste (Omega 3) se imbolnavesc mai rar de bronsita si de emfizem pulmonar (uleiul de peste reduce inflamatia si contracareaza efectele nocive ale fumului de tigara). Autorul acestui studiu a demonstrat ca fumatorii care consuma peste manifesta un risc de a se imbolnavi de boli cronice pulmonare mult mai mic (bronsita - cu 33% mai mic, respectiv emfizem pulmonar - cu 66% mai mic).
Consumul de ulei de peste ofera sperante si celor afectati de psoriazis. Cercetatorii japonezi au administrat acid eicoso-penta-enoic pacientilor suferinzi de psoriazis, inregistrand ameliorari dupa doua-trei luni de tratament, aceste ameliorari evoluand pe toata durata tratamentului cu ulei de peste.
Deoarece acizii grasi din uleiul de peste cresc sinteza de prostaglandine si prostacicline, acestia au si efecte antiinflamatoare, acizii grasi Omega 3 fiind recomandati in tratamentul inflamatiilor cronice (afectiuni reumatismale). In aceste afectiuni, dupa cateva luni de tratament cu ulei de peste, s-a constatat ameliorarea certa a durerilor matinale.
Conform cercetarilor efectuate in domeniul nutritiei, s-a constatat ca in alimentatia stramosilor nostri, timp de 1-2 milioane de ani, acizii grasi omega 3 si omega 6, la fel de importanti si unii si ceilalti, se gaseau in acelasi raport, in timp ce in zilele noastre, datorita consumului excesiv de uleiuri vegetate si carne, nivelul acizilor grasi omega 3 a scazut de douazeci de ori. Sau, mai exact, supra-alimentatia din lumea civilizata este doar o aparenta: in realitate, o buna parte a omenirii are o carenta mai mare sau mai mica de acizi grasi omega 3, ceea ce poate cauza numeroase boli specifice civilizatiei noastre. Pe baza acestor date, in anii 1960-1970 depresia a fost asociata pentru prima data cu concentratia scazuta de acizi grasi omega 3 din sange, cand epidemiologii au observat ca mortalitatea crescuta ca urmare a bolilor cardiovasculare este frecvent insotita si de depresie.
Acizii grasi Omega 3 actioneaza in sensul fortificarii sistemul imunitar, crescand rezistenta la infectii, virusi si bacterii. Omega 3 se mai recomanda si in unele boli ale sistemului nervos (chiar si in caz de scleroza in placi). Administrarea uleiului de peste s-a dovedit a fi utila si in protejarea pielii. Concentratia cea mai mare in acizi grasi nesaturati Omega 3 o au somonul si heringul. din acest motiv compania CaliVita foloseste in fabricarea Omega 3 Concentrate ulei de somon si hering.
Atentie! Acizii grasi nesaturati sunt deosebit de sensibili fata de radicalii liberi. De aceea, in paralel cu administrarea uleiului de peste (Omega 3) sau a uleiului de Primula (Evening Primrose Oil), se recomanda consumul de preparate anti-oxidante (Protect 4 Life, Rhodiolin, Noni).
Mod de prezentare:
Un flacon Omega 3 - Concentrate contine 100 de capsule gelatinoase
0 capsula de Omega 3 - Concentrate contine:
Ulei concentrat de peste .....................600 mg
EPA (acid eicoso-penta-enoic).............180 mg
DHA (acid docoso-hexa-enoic)............180 mg
Vitamina E.............................................10 UI.
Mod de administrare Omega 3 - Concentrate
Se administreaza cate 1-3 capsule pe zi de Omega 3 - Concentrate sau in functie de recomandari sau se coreleaza cu afectiunile din tabelul din partea superioara a acestei pagini.