Descriere produs
Genul Theobroma, care cuprinde aproximativ 20 de specii, provine din cuvintele grecesti "theus" (zeu) si "broma" (hrana), putand fi tradus ca si "hrana zeilor". Denumirea de cacao, preluata de spanioli, provine insa din limba azteca.
Conform descoperirilor arheologice analizand fragmente de ceramica sa- constatat ca aztecii cunosteau arborele de cacao inca din anul 1100. Ei preparau din fructele de cacao fermentate amestecate cu apa, porumb, vanilie si piper bauturi alcoolice pe care le consumau frecvent.
Theobroma cacao a ajuns in Europa in secolul al XVI-lea, denumirea de Theobroma fiindu-i atribuita de naturalistul suedez Linnaeus in anul 1737.
Codexul Florentin in anul 1590, recomanda pentru atenuarea febrei, probleme de respiratie si de inima un remediu preparat din boabe de cacao si porumb. Alte manuscrise din Europa si Noua Spanie, mentioneaza peste 100 de utilizari ale boabelor de cacao in medicina traditionala.
Stiinta moderna a investigat si ea numeroasele beneficii ale boabelor de cacao, ajungand la concluzia ca extractul de cacao previne bolile cardiovasculare si cancerul.
Epicatecina, un compus al extractului de cacao, care este de fapt un flavonol ce se gaseste si in vinul rosu, ceaiul verde si sucul de grapefruit, toate acestea fiind recunoscute in prevenirea bolilor de inima si tinerea sub control a colesterolului, ajuta semnificativ la marirea capacitatii de relaxare a vaselor de sange.
Antioxidantii prezenti in cacao, lupta impotriva proceselor de imbatranire, avand calitatea de a mentine tenul stralucitor si tanar in pofida trecerii anilor si de asemeni de a intari sistemul imunitar si rezistenta organismului de la boli usoare pana la cancer.
Studiile au relevat faptul ca, antioxidantii hidrosolubili din pulberea de cacao imbunatatesc circulatia sanguina in creier, prevenind astfel congestiile cerebrale sau bolile mintale. De asemeni pulberea de cacao contine antiinflamatori, ce ajuta la ameliorarea starilor de inflamatie aparute in guta sau reumatism.
Valoarea nutritionala a ciocolatei, este dupa cum stie toata lumea, foarte mare. Totusi, o ciocolata amaruie fara umplutura, cu continut de cacao de peste 60%, poate fi consumata de persoanele care tin cura de slabire, fiind chiar recomandata datorita acizilor grasi Omega 3 continuti si care pot preveni aparitia bolilor cardiovasculare datorate greutatii corporale anormale.
Fructele goji sau murele de Himalaya, al doilea extract natural continut de Cocoa Bean EXtract +, reprezinta un adevarat izvor de sanatate pentru organism, fiind recunoscute oficial ca fructele ce contin cea mai mare cantitate de antioxidanti, fiind un veritabil coktail de vitamine. Ele sunt de culoare rosie si au marimea unei rosii cherry. Fiind foarte perisabile, ele nu pot fi transportate in stare proaspata si trebuie uscate. Foarte interesant este faptul ca, desi uscate fructele goji nu isi pierd calitatile si beneficiile aduse asupra sanatatii.
Fructele de goji au in componenta vitamine si oligo-elemente, la care se adauga betacaroten, proteine si acizi grasi Omega 3. Valoarea lor calorica este ridicata, in 100 de grame de fructe uscate regasindu-se aproximativ 371 de calorii.
Fructele goji au capacitatea de a tine sub control nivelul tensiunii arteriale, concentratia de insulina si nivelul colesterolului. In acelasi timp, ele au un puternic efect detoxifiant, ca urmare a unei combinatii ideale de minerale continute. Efectul detoxifiant se manifesta asupra ficatului, intestinului gros si la nivelul rinichilor. Mai mult ele stimuleaza digestia si secretia sucurilor gastrice.
Fructele de goji sunt recomandate in tratarea tulburarilor de somn si cresc tonusul celulelor nervoase.
Supranumite si "fructele longevitatii", ele impiedica procesele de imbatranire prematura si stimuleaza regenerarea celulara avand efect anticanceros si prevenind aparitia diferitelor forme de cancer.
Bucurati-va de actiunea benefica asupra organismului a boabelor de cacao si a fructelor de goji, pe care CaliVita a concentrat-o in capsulele Cocoa Bean Extract +!
Cocoa Bean Extract +
Capsule cu cacao si goji
100 de capsule. Cantitate neta 75 g
Ingrediente:
450 mg extract de cacao
50 mg extract de goji
Instructiuni de administrare: 1 capsula de 2 ori pe zi
Atentie!
Persoanele care sufera de GERD ( boala de reflux gastroesofagian) trebuie sa ceara sfatul medicului inainte de administrarea Cocoa Bean Extract +.
Persoanele cu alergii la alimente din familia solanaceelor trebuie sa evite consumul de goji.