Vitamin E 100 UI - 100 capsule gelatinoase pentru regenerare

FL0094

Nou

Vitamina E are un rol deosebit de important in metabolismul proteinelor, glucidelor, lipidelor, precum si in echilibrul hidro-electrolitic. Accelerand regenerarea celulelor, contribuie la recuperarea organismului in convalescenta, intinereste pielea si parul. Vitamina E si Vitamina A protejeaza acizii grasi nesaturati de oxidare.

Mai multe detalii

59.54 Ron

Descriere produs

Tocoferolul sau vitamina E este o vitamina liposolubila cu rol important in metabolismul proteinelor, glucidelor, lipidelor, ca si in mentinerea echilibrului hidro-electrolitic. Este de mare ajutor dupa o afectiune, in perioada de refacere, cand organismul este slabit, deoarece ajuta la regenerarea celulelor. Vitamina E protejeaza vitamina A si acizii grasi nesaturati de oxidare, prevenind astfel ateroscleroza. Are de asemenea un rol in la formarea vitaminei A in organism. Are efect benefic asupra sistemului nervos si a performantelor sexuale, ajuta la regenerarea pielii si parului. Previne formarea cicatricelor cheloide. Efectul antioxidant al vitaminei E se manifesta prin faptul ca o singura molecula din aceasta vitamina protejeaza 200 de molecule de acizi grasi nesaturati impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.

Vitamina E este prezenta in cantitati mari in ficat, in tesuturile grase si musculare, in miocard, uter, testicule, sange si in glandele suprarenale.

Efectul vitaminei E in organism se datoreaza celor opt genuri de izomeri ai tocoferolului, denumiti cu literele alfabetului grecesc. Cel mai cunoscut si eficient este alfa-toco-ferolul. Alimentele contin izomerii tocoferolului in cantitati diferite, ceea ce explica si activitatea vitaminica diferita.

Vitamina E este foarte eficienta in perioada de convalescenta, ajutand la refacerea celulelor. Totodata, protejeaza vitamina A si acizii grasi nesaturati de oxidare, prevenind astfel ateroscteroza. Prin actiunea sa imbunatateste practic sinteza vitaminei A. De asemenea. tesuturile retin pentru un timp mai mare vitamina E provenita din surse naturale, spre deosebire de vitamina E obtinuta pe cale sintetica.

Vitamina E este si un antioxidant important, realizand o protectie foarte buna impotriva radicalilor liberi. Specialistii cardiologi au constatat ca, administrand vitamina E in timpul sau dupa infarctul de miocard, se menajeaza muschiul inimii. Accelereaza si vindecarea bolnavilor ce au suferit interventii chirurgicale pe arterele coronare si nu numai.

Consumul de vitamina E intareste sistemul imunitar al persoanelor varstnice, scazand astfel riscul diverselor infectii. De asemenea, amelioreaza afectiunile pulmonare, crizele bolnavilor de Parkinson (relaxand musculatura) si previne avorturile spontane.

Carenta de vitamina E afecteaza functiile celulelor T si, astfel, activitatea sistemului imunitar. Vitamina E creste atat raspunsul imun natural, cat si pe cel dobandit. Suplimentarea cu vitamina E este importanta in cazul varstnicilor, deoarece, la acestia, activitatea sistemului imunitar este scazuta si sunt mai vulnerabili in fata anumitor bacterii si virusuri.

Culturistii au nevoie de o cantitate mai mare de vitamina E pentru dezvoltarea masei musculare si inlaturarea rapida a oboselii. Prin faptul ca imbunatateste capacitatea musculara si intarzie aparitia oboselii, se poate folosi cu succes de catre toti sportivii.

Atentie! In cazul persoanelor cu hipertensiune arteriala, marirea dozei de Vitamina E trebuie facuta treptat. Sarurile anorganice de fier pot anihila efectul vitaminei E; din acest motiv acestea trebuie administrate la o diferenta de 8 ore. Preparatele organice cu fier se pot asocia cu Vitamina E. Necesarul de Vitamina E creste datorita consumului de apa tratata cu clor.

Afectiuni in care este recoomandat Vitamin E 100 UI - 100 capsule gel

Acnee
Acufene (zgomote in urechi)
Adenom de prostata
Anticoncept. (comb. efecte neg.)
Antioxidant
Antiseptic pulmonar
Ateroscleroza
Atrofie musculara
Avort spontan (prevenire)
Boala Alzheimer
Carcei
Dependenta de droguri (trat.)
Diuretic cardiaci
Epilepsie
Glaucom
Hipertensiune arteriala  Impotenta
Imbatranire tesuturi (intarz.)
Lupus eritematos
Menopauza
Menstruatii neregulate
Mialgii
Parkinson
Prostatita (infectii prostata)
Riduri (diminuare)
Schizofrenie
Spondilita anchilopoietica
Tromboflebita
Vaginita distrofica
Varice
Vasodilatator

Recenzii

Scrie un comentariu

Vitamin E 100 UI - 100 capsule gelatinoase pentru regenerare

Vitamin E 100 UI - 100 capsule gelatinoase pentru regenerare

Vitamina E are un rol deosebit de important in metabolismul proteinelor, glucidelor, lipidelor, precum si in echilibrul hidro-electrolitic. Accelerand regenerarea celulelor, contribuie la recuperarea organismului in convalescenta, intinereste pielea si parul. Vitamina E si Vitamina A protejeaza acizii grasi nesaturati de oxidare.

Scrie un comentariu

18 produse din aceeași categorie: