Mega Zinc 50mg - un supliment nutritiv bogat in Zinc Măriţi imaginea

Mega Zinc 50mg - un supliment nutritiv bogat in Zinc

FL0099

Nou

Zincul controleaza si regleaza procesele metabolice, activitatea enzimelor si mentine integritatea celulelor. Acesta catalizeaza numeroase reactii biochimice, contribuind in special la dezvoltarea celulelor si la sinteza testosteronului (hormonului sexual masculin).

Mai multe detalii

46.42 Ron

Descriere produs

Zincul controleaza si regleaza procesele metabolice, activitatea enzimelor si mentine integritatea celulelor. Acesta catalizeaza numeroase reactii biochimice, contribuind in special la dezvoltarea celulelor si la sinteza testosteronului (hormonului sexual masculin). Deoarece Zincul se gaseste in mult prea mici in organism, de aceea este necesara o permanenta suplimentare a alimentatiei cu preparate continand Zinc. Un aport insuficient, chiar pentru perioade scurte (o saptamana), reduce ritmul de dezvoltare a musculaturii si capacitatea de raspuns a sistemului imunitar, avand ca efect scaderea rezistentei organismului fata de diverse infectii.

Zincul are un rol important in mentinerea echilibrului acido-bazic. Intervine in dezvoltarea si maturarea aparatului reproducator. Prostata functioneaza normal numai in prezenta unei cantitati corespunzatoare de zinc. Ca urmare, acest mineral contribuie in mod semnificativ la ameliorarea anumitor boli ale prostatei si, mai mult decat atat, poate fi eficient in tratamentul sterilitatii. Este indispensabil in biosinteza proteinelor si implicit a acizilor nucleici, ADN si ARN. Participa la sinteza insulinei (hormon secretat de poancreas, necesar pentru metabolismul glucidelor).

Observatiile clinice au demonstrat ca in unele cazuri de impotenta se pot obtine ameliorari substantiale printr-o simpla introducere in alimentatie a unei suplimentari de zinc si de vitamina B6. Acest lucru este perfect posibil daca tinem cont de faptul ca diverse cercetari au indicat clar drept cauza directa a unor forme de impotenta - lipsa cronica de zinc. Astfel s-ar putea explica si faptul ca stridiile sunt considerate un afrodisiac deosebit de eficient (stimulatoare ale apetitul sexual), acestea continand o cantitate mare de zinc in forme usor asimilabile de catre organism. In acest context, mai ales la barbati se recomanda adminsitrarea in permanenta a suplimentelor alimentare cu zinc, mentinandu-se astfel o concentratie sangvina optima.

Zincul este absolut necesar pentru producerea testosteronului care intensifica anabolismul proteinelor. Acest lucru favorizeaza dezvoltarea musculaturii si dezvoltarea fizica in general. De asemenea prezenta unei cantitati suficiente de Zinc in organism regleaza si motricitatea musculara. Organismul sportivilor necesita o cantitate mai mare de zinc, in comparatie cu al celorlalti oameni. In timpul antrenamentelor si concursurilor acestia pierd o cantitate considerabila de zinc si din cauza transpiratiei abundente.

Plumbul si Cadmiul din atmosfera oraselor mari, provenite din cosurile fabricilor si mai ales din gazele de esapament ale masinilor, precum si fumul de tigara constituie factori de risc pentru sanatatea populatiei. Lipsa zincului determina retinerea unei cantitati mai mari de plumb si cadmiu in organism, in timp ce administrarea de suplimente cu zinc reduce fixarea acestor elemente toxice in corp. Protectie pe care o ofera Zincul impotriva efectelor nocive ale mediului poluat este evidenta.

Femeile care prezinta dereglari ale ciclului menstrual, inainte de inceperea unui tratament hormonal prescris de medic e bine sa incerce efectele curative ale unei suplimentari cu zinc a alimentatiei zilnice. Ultimele cercetari au dovedit ca zincul are un rol important si in normalizarea functiilor cerebrale si poate fi utilizat ca adjuvant in tratamentul unor boli psihice (schizofrenie). Persoanele in varsta care sufera de senilitate necesita suplimente alimentare cu zinc si mangan, deoarece aceste minerale pot avea efecte pozitive in ameliorarea bolii si a simptomelor acesteia. Zincul accelereaza vindecarea ranilor si reduce in mod substantial depunerile de colesterol. Poate avea efecte pozitive si in cazul scaderii sensibilitatii gustative. Ajuta la disparitia petelor albe ale unghiilor si intensifica sinteza de hemoglobina (din structura globulelor rosii) si sinteza de fosfolipide (lecitina).

Este recomandat a se administra cate o tableta de Mega Zinc 50mg zilnic, de preferat seara.

Un flacon de Mega Zinc 50mg are 100 de tablete.
O tableta de Mega Zinc 50mg contine:
Zinc (chelatat cu aminoacizi)  15.00 mg

Afectiuni si simptome in care este recomadat Mega Zinc 50mg:

Acnee
Adenom de prostata
Adult (18-50 ani) preventiv
Afte
Alergie
Anemie
Anticoncept. comb efect neg
Antihemoragic
Antioxidant
Apetit (crestere)
Apetit sexual (crestere)
Arsuri ale pielii
Crestere (stimulator)
Decalaj fus orar
Dermatite
Dermatoze
Diabet (reglare glicemie)
Eczeme
Fertilitate
Gust, simt (combatere probleme)
Impotenta
Infectii ale pielii capului
Infectii - prevenire
Insuficienta renala
Intoxicare cu gaze esap. si fum
Intoxicatie cu plumb
Menstruatii neregulate
Miros (pierdere)
Muschi (dezvoltare masa)
Nicturie adulti
Persoana in varsta (preventiv)
Plagi (vindecare)
Sterilitate (tratament)
Unghii cu pete albe
Zona Zoster

 De retinut !

- Daca se consuma un supliment alimentar cu continut de zinc, creste si necesarul de vitamina A. De acest motiv zincul actioneaza, mai eficient, in combinatie cu Vitamina A, Calciu si fosfor. Cu aceasta motivatie va recomandam si produsele Beta Caroten si Full Spectrum.

- In preparatele moderne cu Zinc precum cele de la CaliVita, acest element este prezent sub forma chelatata, atomii de Zinc fiind legati intre ei cu lanturi lungi de aminoacizi. Mineralale in forma chelatata sunt cel mai accesibile organismului, deoarece acesta le poate utiliza mai usor si mai eficient.

- Ca supliment alimentar se recomanda un consum zilnic de 15 mg de zinc. La sportivi, doza administrata poate ajunge pana la 50 mg. Consumul unei cantitati mai mari de zinc se recomanda si alcoolicilor si diabeticilor. Unele date din literatura de specialitate mentioneaza doza de 150 mg ca nivel maxim fara efecte toxice, iar altele doza de 500 mg, cantitatile de zinc consumate peste aceste nivele putand fi nocive.

Recenzii

Scrie un comentariu

Mega Zinc 50mg - un supliment nutritiv bogat in Zinc

Mega Zinc 50mg - un supliment nutritiv bogat in Zinc

Zincul controleaza si regleaza procesele metabolice, activitatea enzimelor si mentine integritatea celulelor. Acesta catalizeaza numeroase reactii biochimice, contribuind in special la dezvoltarea celulelor si la sinteza testosteronului (hormonului sexual masculin).

Scrie un comentariu

9 produse din aceeași categorie: