Descriere cookie | Accepta |
---|---|
Google Analytics | |
Facebook Tracking Pixel | |
Newsman Platforma de comunicare prin newsletter | |
GDPR - General Data Protection Regulation |
Niciun produs
FL0057
Nou
Enzimele sunt produse de pancreas si de mucoasa intestinala. Tulburarile digestive pot fi corectate mai usor cu ajutorul enzimelor digestive aduse din exteriorul organismului. In medicina se folosesc da multe ori enzimele de origine animala, care au numeroase efecte nedorite. Exista insa si un produs cu ingrediete exclusiv de provenienta vegetala Meal Time Digestive Enzymes.
Acest produs nu mai este in stoc
Daca aveti probleme de digestie, le puteti rezolva usor cu ajutorul unor enzime de origine vegetala, care ajuta la digestia alimentelor. Incercati si veti vedea: se vor ameliora nu numai problemele digestive, dar si starea dumneavoastra generala.
Meal Time Digestive Enzymes este un produs benefic nu numai in tulburarile digestive, dar protejeaza in general sanatatea. In absenta enzimelor digestive, numite si biocatalizatori, scade rezistenta sistemului imnunitar, imbolnavirile survin usor, vindecarile se petrec mai greu si sunt accelerate procesele de imbatranire.
Afectiuni si simptome unde este indicat | Mod administrare Dimineata-Pranz-Seara |
Adult (18-50 ani) - preventiv Aerofagii Aparat digestiv Balonare Colita Colon iritabil Constipatie Diabet (reglare glicemie) Diaree, enterita, enterocolita Digestie buna Digestie buna copii Dischinezie biliara Giardia Indigestie Parazitoza intestinala | 0-1-0 1-1-1 1-1-1 1-1-1 1-1-1 1-1-1 1-1-1 1-1-1 1-1-1 1-1-1 1/2-1/2-1/2 1-1-1 1-1-1 (cel putin 1 flacon 15 zile din 30) 1-1-0 in timpul mesei 1-1-1 (cel putin 1 flacon 15 zile din 30) 2 tablete inainte si dupa chef |
Elementele constiruitive ale alimentelor (proteine, glucide, lipide) sunt descompuse prin digestie. Se poate constata ca, o data cu inaintarea in varsta, capacitatea de digestie a alimentelor scade. Cauzele pot fi diverse: scaderea capacitatii de masticare, functionalitatea redusa a glandelor producatoare de enzime din tractul digestiv. Tulburarile de digestie sunt semnalate prin balonari frecvente, flatulenta, urmate uneori de diaree sau constipatie. Absorbtia deficitara duce implicit la scaderea ponderala, slabiciune, stare generala de disconfort si slabirea sistemului imunitar. Tulburarile de digestie pot aparea nu numai la varste inaintate, ci si din alte motive, in orice etapa a vietii. Deoarece digestia este reglata de enzime, un rol important in prevenirea sau ameliorarea unor tulburari digestive il are consumul de suplimente alimentare cu enzime digestive unul din aceste produse este si produsul Meal Time Digestive Enzymes de la CaliVita.
In lipsa enzimelor digestive, digestia alimentelor consumate nu s-ar putea realiza si organismul nu ar putea utiliza nutrientii. Cu ajutorul enzimelor digestive, din alimente se extrag vitamine, aminoacizi si substante minerale care sunt necesare functionarii normale a organismului.
Sursele naturale de enzime digestive sunt zarzavaturile crude, ouale, carnea si pestele proaspat. Deoarece fiecare enzima contribuie la prelucrarea unei substante nutritive, diversele enzime nu se pot substitui intre ele. In cazul in care apare o carenta enzimatica de orice tip, ea produce nu numai dereglari ale procesului digestiv (balonari , gaze intestinale, dereglarea scaunelor etc.), dar mai devreme sau mai tarziu poate duce la declansarea unor boli.
Tulburarile digestive sunt insotite de simptome neplacute si pot duce chiar la afectiuni severe. In faza de debut, tulburarile digestive se manifesta prin balonari frecvente, adica acumularea de gaze intestinale. Aceasta poate fi urmata de diaree sau constipatie. Ulterior, ca rezultat al tulburarilor digestive si absorbtiei deficitare apar scaderea ponderala, slabiciunea, starea generala de disconfort, precum si slabirea sistemului imunitar. Desigur, tulburarile digestive nu apar doar la varste inaintate. Ele pot surveni in orice perioada a vietii, fiind influentate de factori constitutionali.
Ajunse in tractul gastro-intestinal, proteinele sunt descompuse, sub actiunea enzimelor digestive, in aminoacizi. Acestia sunt absorbiti si formeaza din nou proteine. Pepsina este esentiala pentru digestie, deoarece descompune proteinele alimentare in unitati mai mici, numite polipeptide. Pepsina pregateste urmatoarea faza activa a procesului de digestie: descompunerea pana la aminoacizi.
Digestia fiind o parte integranta a metabolismului joaca un dublu rol. pe de o parte, prin descompunerea substantelor complexe care ajung in organism din alimente, genereaza molecule simple, care pot fi absorbite si sunt necesare pentru dezvoltare si producere de energie. Pe de alta parte, in cadrul sistemului de aparare, distruge agentii patogeni (cu ajutorul acidului gastric) si impiedica absorbtia moleculelor specifice regnului vegetal sau animal care au stat la baza alimentelor ingerate si care ar putea declansa anumite reactii imune.
Digestia inseamna descompunerea alimentelor ingerate si a componentelor lor nutritive (proteine, carbohidrati, grasimi). Acest proces incepe in cavitatea bucala. Aici in urma unei masticatii adecvate alimentul este amestecat cu saliva, ceea ce face posibila inghitirea bolului alimentar, inceperea digestiei amidonului (cu ajutorul amilazei salivare, cunoscuta si sub denumirea de ptialina), care are si un efect moderat dezinfectant. Continutul proteic al bolului alimentar, care ajunge in stomac, este "tratat" cu acid gastric (cu continut de acid clorhidric) si enzima pepsina (o proteaza acida, care se activeaza la pH acid). Unii cercetatori considera aceasta faza inutila, deoarece enzimele proteoliti ce complexe (grupul tripsinic, diferite peptidaze si proteaze alcaline, active la pH alcalin) care se gasesc in intestinul subtire sunt capabile in principiu - sa efectueze toate aceste faze. In intestinul subtire continua digestia proteinelor, carbohidratilor (sub actiunea enzimelor amilaza, maltaza, lactaza, zaharaza), lipidelor (sub actiunea lipazelor), precum si absorbtia substantelor digerate. O parte dintre enzimele participante la digestie sunt secretate de pancreas si o alta de mucoasa intestinala.
Tulburarile digestive deja aparute pot fi remediate cel mai usor prin administrarea de enzime digestive. In acest scop, sunt utilizate cel mai frecvent enzimele extrase de la animale. Unii pacienti considera aceste enzime dezgustatoare, iar la altii apar efecte secundare nedorite. Exista, totusi, o solutie: un preparat enzimatic de origine vegetala, care faciliteaza digestia unei mari varietati de alimente chiar a unor alimente pe care organismul uman nu este capabil sa le digere, desi ar fi necesar. Printre acestea se numara si celuloza, care intra in compozitia peretelui celulelor vegetale si care poate cauza flatulenta, in general cand hrana nu este bine mestecata.
Papaina este cea mai importanta enzima digestiva din papaya si, fiind asemanatoare cu pepsina umana, deseori este numita pepsina vegetala. Cu secole in urma, locuitorii din Caraibe au observat ca, acoperind carnea cu frunze late de papaya, aceasta devenea rapid moale. Astazi, substanta de baza pentru majoritatea condimentelor alimentate pentru fragezirea carnii este extractul de papaya, deoarece papaya are ca principal efect predigestia carnii (ea inmoaie carnea inainte de digestie, care, in general, incepe in stomac). Papaya a fost cu mult timp in urma utilizata de medicina populara drept calmant gastric si pentru eliminirea parazitilor.
Papaya ar putea avea efecte favorabile in cazul administrarii de doze mari de aspirina pentru dureri articulare. Poate fi, de asemenea, utila pentru cei cu afectiuni inflamatorii tratate cu steroizi (preparate hormonale ).
Complexul enzimatic din preparatele moderne este produs de ciuperca numita Aspergillus oryzae si actioneaza atat in mediu acid, cat si alcalin (pH=3,O-8,O). In termeni tehnici: poseda activitate proteazica, amilazica, lactazica, lipazica, celulazica, pectinazica si nucleazica, de-a lungul intregului tract digestiv. Faciliteaza atat digestia nutrientilor de origine animala, cat si a celor de origine vegetala. De fapt, orice fel de tulburari digestive pot fi remediate sau prevenite prin administrarea acestui produs.
Atentie!
- Nu se recomanda bolnavilor de ulcer.
- Reduce absorbtia lipidelor.
- La tratamentul adjuvant al obezitatii se recomanda in paralel cu exercitii fizice.
- Se consuma in timpul meselor sau dupa mese.
Un flacon de Meal Time Digestive Enzymes are 100 de tablete .
O tableta Meal Time Digestive Enzymes contine Enzime din papaya 250 mg
Mod de administrare Meal Time Digestive Enzymes
Se sug zilnic 1-2 tablete de Meal Time Digestive Enzymes in timpul meselor sau dupa mese.