Pasta de dinti organica cu lut alb, lamaie si salvie OrganiCare White Clay Toothpaste Măriţi imaginea

Pasta de dinti organica cu lut alb, lamaie si salvie OrganiCare White Clay Toothpaste

CC0013

Nou

Pe langa protectia pielii cu ajutorul substantelor naturale este foarte important ca si pasta de dinti, care poate fi inghitita cu usurinta, sa nu contina substante chimice, care cresc riscul de afectiuni si alergii. Gama Organicare iti ofera doua paste de dinti organice, perfecte si sigure pentru igiena dentara zilnica a intregii familii.

Mai multe detalii

Acest produs nu mai este in stoc

38.82 Ron

Descriere produs

Ce sunt dintii si de ce avem nevoie de ei?

Dintii sunt structuri de culoarea alba, calcifiate, pozitionate in maxilarele multor vertebrate, cu rol foarte important in masticatie.
Trebuie specificat ca, dintii nu sunt constituiti din oase ci mai degraba din mai multe tesuturi cu densitati si duritati variabile. Desi structura generala a dintilor este similara la vertebrate, forma si pozitionarea lor este variata, functie de alimentatia vertebratului in cauza. Astfel, unele animale dezvolta un singur set de dinti, in timp ce altele dezvolta mai multe seturi. Rechinii, de exemplu, dezvolta un set nou de dinti la fiecare doua saptamani, pentru a-i inlocui pe cei uzati. Rozatoarele prezinta dinti ce cresc continuu, ei fiind mentinuti la o lungime relativ constanta prin ros.

Functie de forma si rolul jucat in procesul de masticatie, dintii se pot imparti in mai multe tipuri: incisivi, canini, premolari si molari. Astfel, ierbivorele prezinta numerosi molari, ce sunt utili in mestecarea si zdrobirea vegetatiei, pe cand carnivorele au nevoie de canini, ce au o forma ascutita-conica utila in procesul de vanatoare.

Dentitia umana este heterodonta, ceea ce inseamna ca exista dinti diferiti prin forma si functie, distingandu-se astfel incisivi, canini, premolari si molari. Similar altor vertebrate, oamenii au doua dentitii succesive: dentitia temporara, respectiva dentitia permanenta. Dentitia temporara cuprinde asa numitii "dinti de lapte" din perioada copilariei, in numar de 20. Dentitia permanenta are un numar total de 32 de dinti, cate 16 pe fiecare arcada dentara si apare dupa varsta de 7 ani, in mod progresiv.

Dintele prezinta din punct de vedere morfologic urmatoarele elemente principale:

- Coroana - partea principala vizibila a dintelui;
- Radacina - fixata in alveola, la extremitate gasindu-se apexul sau vraful dintelui;
- Colul dentar - cunoscut si sub denumirea de "gatul dintelui";

Din punct de vedere structural dintele este format din substante diferite. Coroana, de exemplu, este constituita din dentina sau ivoriu si este acoperita cu email, numit si substanta adamantina sau smalt. Radacina este formata din tesut osos cu structura specifica si acoperita de o substanta numita cement. In interiorul dintelui gasim camera pulpara si canalul radicular, ce protejeaza pulpa dentara, constituita din vasele si nervii dintelui. Fixarea dintilor in alveolele dentare se face prin intermediul parodontiului definit in anatomie ca un "aparat de sustinere si fixare a dintelui". De fapt, fixarea se face printr-un sistem de fibre conjunctive implantate in cement, gingie si peretele alevolar.

Fiind implicati in procesul de masticatie, dintii sunt in contact direct cu alimentele ingerate. Resturile care raman pe suprafata lor, in special resturile produselor cu cantitati mari de glucide, reprezinta hrana bacteriilor care se gasesc in cavitatea bucala. Inmultirea excesiva a acestora, datorita abundentei de hrana, poate duce la aparitia eventualleor probleme de dentitie.

Placa dentara este formata dintr-un biofilm de bacterii depuse pe suprafata dintilor. Neindepartarea ei periodica poate genera probleme ale gingiilor. Avand suficient timp la dispozitie, placa dentara se poate mineraliza si transforma in tartru dentar.

Cu hrana suficienta la dispozitie si in absenta oxigenului, unele specii de bacterii din cavitatea bucala produc acid lactic, ce dizolva calciul si fosforul din smaltul dintilor. Acest proces de demineralizare duce la aparitia cariilor dentare si in final netratate la distrugerea dintelui. Saliva poate neutraliza in timp aciditatea produsa de aceste bacterii, dar ea nu poate traversa placa dentara, in aceste zone dintele fiind expus. Devine astfel, deosebit de important procesul de indepartare a alimentelor depuse pe suprafata dintilor, pentru a lipsi bacteriile de hrana necesara dezvoltarii si multiplicarii lor, scazand totodata si cantitatea de acid produsa de acestea.


Pastele de dinti organice din gama OrganiCare CaliVita, contin ingrediente ce indeparteaza resturile de mancare acumulate in urma procesului masticatiei si de asemeni extracte de plante provenite din culturi organice, ce ajuta la neutralizarea si controlul bacteriilor din cavitatea bucala, mentinand astfel o dantura sanatoasa.

Kaolinul sau lutul alb este un compus gasit in natura, al carui nume este de origine chineza si care de-a lungul timpului si-a gasit numeroase intrebuintari in ceramica (portelanul), ca material de constructie, in cosmetica si in medicina. Ca si element component al pastelor de dinti el se remarca prin eficienta sa in procesul de curatare si albire, particulele de mici dimensiuni fiind extraordinar de utile in indepartarea resturilor alimentare de pe suprafata dintilor.

Lamaiul (citrus limon) este un arbore din familia Rutaceae, cu origini neelucidate. Se presupune ca ar proveni din India sau sudul Chinei. In Europa el a aparut din perioada Imperiului Roman. Uleiul obtinut din coaja de lamaie are propietati aromatizante si dupa ultimele studii si potential antibacterian.

Salvia este o planta perena, vesnic verde cu tulpina lemnoasa, frunze cu nuante de gri si flori albastre sau purpurii. Ea este originara din regiunea mediteraneeana, fiind naturalizata in multe alte regiuni ale globului. Are o istorie lunga a utilizarilor in medicina traditionala si de asemeni in gastronomie. Stiinta moderna recunoaste potentialul antiinflamator,antifungic si antibacterian al plantei.

OrganiCare White Clay Toothpaste Gel Lemon and Sage - pasta de dinti organica cu lut alb, lamaie si salvie 75 ml

Ingrediente: sorbitol, apa, dioxid de siliciu hidratat, kaolin, guma xanthan, extract din frunze de salvie, ulei din coaja de lamaie, glicerina,limonen, sorbat de potasiu, dehidroacetat de sodiu.

Mod de utilizare: se recomanda folosirea produsului de cateva ori pe zi, lasand sa actioneze produsul in gura cateva minute inainte de a clati pentru o eficienta mai buna.

Recenzii

Scrie un comentariu

Pasta de dinti organica cu lut alb, lamaie si salvie OrganiCare White Clay Toothpaste

Pasta de dinti organica cu lut alb, lamaie si salvie OrganiCare White Clay Toothpaste

Pe langa protectia pielii cu ajutorul substantelor naturale este foarte important ca si pasta de dinti, care poate fi inghitita cu usurinta, sa nu contina substante chimice, care cresc riscul de afectiuni si alergii. Gama Organicare iti ofera doua paste de dinti organice, perfecte si sigure pentru igiena dentara zilnica a intregii familii.

Scrie un comentariu

2 produse din aceeași categorie: