Descriere cookie | Accepta |
---|---|
Google Analytics | |
Facebook Tracking Pixel | |
Newsman Platforma de comunicare prin newsletter | |
GDPR - General Data Protection Regulation |
Niciun produs
FL0063
Nou
Melatonina este o substanta ce ne ajuta sa dormim cand se intuneca. S-a dovedit experimental ca administrarea de melatonina poate duce la oprirea proceselor cancerigene, la scaderea colesterolului si poate imbunatati viata sexuala, deoarece scaderea productiei de melatonina (odata cu varsta) duce la pierderea apetitului sexual, ceea ce conduce, in timp, la atrofierea organelor genitale.
Melatonin 3.0 se recomanda pentru reglarea ritmului somn-veghe in: insomnii rebele, insomnii prin schimbarea fusului orar, oboseala cumulativa, stari depresive tranzitorii. Melatonina este un hormon produs de hipofiza care intervine in reglarea ritmului circadian, fiind secretat in special noaptea, determinand un somn odihnitor si care ajuta la regenerarea organismului avand si un rol antidepresiv foarte important. Melatonina asigura o buna functionare a sistemului nervos si are efect antioxidant.
Un flacon de Melatonin are 60 de tablete. Se administreaza 1-2 tablete de Melatonin inainte de culcare sau conform recomandarilor.
Afectiuni si simptome unde este indicat | Mod administrare Melatonina Dimineata-Pranz-Seara |
Antioxidare celulara Atrofie musculara Batranete Bioritm Boala Alzheimer Cancer - prevenire Dependenta de droguri Depresie Epilepsie Hormoni - reglare Imbatranire tesuturi (intarziere) Insomnie Nervozitate Oboseala Schizofrenie Scleroza Senilitate Stres Ticuri nervoase Tumora cerebrala | 0-0-1 0-0-2 0-0-2 0-0-1 0-0-2 0-0-1 0-0-2 0-0-2 0-0-2 0-0-1 0-0-2 0-0-2 0-0-1 0-0-2 0-0-2 0-0-2 0-0-2 0-0-2 0-0-1 0-0-2 |
Melatonina este o substanta sintetizata la nivelul glandei hipofize, in conditiile in care intensitatea luminii scade. Avand ca materie prima serotonina, o substante neurotransmitatoare, glanda epifiza prepara si secreta melatonina.
Melatonina are rol important in ritmul circadian sau alternanta periodica somn-veghe. Scaderea intensitaii luminii naturale stimuleaza sinteza sa, acest lucru asigurand odihna fiziologica. Faptul in sine este deosebit de important, deoarece, in timpul starii de veghe, in organism se acumuleaza cantitati relativ mari de substante toxice care pot fi eliminate doar in timpul somnului, corespunzator bioritmului fiecaruia.
Melatonina asigura per-ansamblu adaptarea organismului la schimbarile de mediu si variatele provocari ale zilelor noastre.
S-a descoperit, de asemenea, ca melatonina este unul dintre cei mai puternici antioxidanti, fiind singurul antioxidant capabil sa patrunda in celulele corpului si sa previna astfel distrugerile provocate de radicalii liberi ajunsi in profunzimea structurilor morfofunctionale ale organismului. Melatonina distruge intr-o mare proportie radicalii liberi raspunzatori de afectiuni degenerative precum cancer, Alzheimer, Parkinson, dementa senila, etc.
Melatonin 3.0 se recomanda pentru reglarea ritmului somn-veghe in: insomnii rebele, insomnii prin schimbarea fusului orar, oboseala cumulativa, stari depresive tranzitorii.
Un profesor de la Universtitea din Granada, Dario Acuna Castroviejo, a coordonat cercetarile efectuate pe cobai modificati genetic, suferind de imbatranire prematura. Echipa de cercetatorii a descoperit ca primele semne de imbatranire care apareau la varsta de 5 luni (echivalentul a 30 de ani umani) erau provocate de o crestere brusca a nivelului de oxigen si nitrogen din organism, ceea ce cauza distrugerea celulelor. Dupa administrarea dozei de melatoninei procesul de imbatranire a fost incetinit. Drept urmare, profesorul si echipa de cercetatori recomanda consumul de melatonina dupa varsta de 30 de ani pentru protectia celulelor de atacurile ce pot provoca moartea acestora.
O caracteristica importanta a melatoninei este aceea de revitalizare a intregului sistem endocrin, asa cum a demonstrat cercetatorul elvetian Walter Pierpaoli. Prin transplantarea glandei pineale de la un soarece tanar la unul batran, soarecele batran si-a recastigat vitalitatea si forta, pe care le-a pastrat pana la moarte, survenita dupa un timp cu peste 25 de procente mai indelungat decat durata medie de viata. Pe de alta parte, Pierpaoli a transplantat glanda pineala a unui soarece batran la unul tanar si drept urmare acesta a imbatranit rapid, secretia de melatonina fiind foarte redusa.
Comparativ cu alti antioxidanti, melatonina nu sufera un ciclu redox, deci nu are abilitatea moleculara de a suferi reduceri si oxidari reversibile si succesive. Oxidarea melatoninei este ireversibila, asa ca, in urma reactiei cu radicalii liberi, ea are capacitatea de a forma produsi finali stabili. Drept urmare, melatonina face parte din grupa antioxidantilor "terminali" sau "de sacrificiu", in prezent studiindu-se utilizarea sa in starile patologice asociate cu stresul oxidativ, in special in cele care insotesc procesul de imbatranire si degenerare: boala Alzheimer, Parkinson, ateroscleroza etc..
S-a dovedit experimental ca administrarea de melatonina poate duce la oprirea proceselor cancerigene, la scaderea colesterolului si poate imbunatati viata sexuala, deoarece scaderea productiei de melatonina duce la pierderea apetitului sexual, ceea ce conduce, in timp, la atrofierea organelor sexuale.
Un flacon de Melatonin are 60 de tablete. Se administreaza 1-2 tablete de Melatonin inainte de culcare sau conform recomandarilor.
O tableta contine: Melatonina 3 mg.